El projecte “Històries de Castelló” relata la història local dels moviments socials i de les lluites col·lectives. Posa el focus en relats al marge de la història més coneguda, on el protagonisme el tenen veïns i veïnes que amb el seu esforç van empènyer el canvi social.

Històries de Castelló  reconstrueix episodis històrics locals afectats per processos de invisibilització. No sols com un esforç de recerca, sinó també i fonamentalment per a desmitificar estereotips i veritats donades, profundament arrelades en la cultura castellonenca. Es tracta d’històries poc conegudes, sovint disperses o de difícil accés, que en el seu conjunt representen un segment de la història de la ciutat.

Es tracta de posar en valor d’una forma didàctica i amable el treball desinteressat de les persones que han brindat el seu temps lliure i les seues energies per a canviar el nostre entorn. Reconèixer la tasca de les nostres avantpassades per construir un Castelló més compromés i mes crític.

El projecte “Històries de Castelló” tracta de fer visible la història al marge del relat oficial, la llavor social dels nostres veïns i veïnes per defendre els drets humans. Perquè han estat les rebels i les desobedients les que han espentat les millores socials.