L’Economia Social i Solidària (ESS) és el conjunt d’iniciatives socioeconòmiques, formals o informals, que prioritzen la satisfacció de les necessitats humanes de manera sostenible i per damunt del lucre. També es caracteritzen perquè actuen sota criteris d’equitat, solidaritat, sostenibilitat, gestió interna democràtica, inclusió i compromís amb la comunitat, promovent el canvi social. 


1

Apropar i visibilitzar l’ESS, donant a conèixer les iniciatives existents a les comarques de Castelló, així com projectes d’altres territoris que puguen servir com a referents inspirador.

Volem donar a conèixer a la ciutadania l’ESS amb la seua extraordinària varietat.

2

Donar a conèixer a les persones assistents les diferents formes jurídiques i organitzatives amb què pot materialitzar-se un projecte d’ESS, així com els recursos disponibles per a emprendre: financers, d’assessorament i acompanyament, associatius, etc.

3

Reforçar el vincle entre els diversos projectes en marxa.

Es tracta de prendre consciència per part dels diversos actors de l’ESS, siguen cooperatives, fundacions, societats laborals o associacions, s’enfoquen en la producció cooperativa, en el consum responsable, en la comercialització justa, en la sobirania energètica, en la cultura i les arts o en la generació i gestió dels comuns, que tots ells formem part d’un mateix sector i d’una mateixa manera d’entendre l’economia, l’economia social i solidària.

4

Abordar aquells debats que poden fer avançar l’ESS com a sector estratègic cap a un nou model econòmic.