Resultat projecte Inclusiva en San Llorenç

El projecte Inclusiva naix en el barri de Sant Llorenç impulsat per l’Associació Bolangera i finançat per la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Castelló. Naix també en col·laboració amb el Negociat de Dinamització Comunitària i la Fundació Amigó, a través del programa Kumpania, tenint com a protagonistes a un grup de xiquetes i adolescents gitanes de entre 12 i 14 anys d’edat. 

Amb l’objectiu de “decidir quin barri vull viure”, al llarg d’aquests tres mesos, hem treballat temes com l’autoestima i les aspiracions de cadascuna d’elles des d’una perspectiva de gènere i interseccional, culminant amb la realització d’un mural en el barri.

Les xiquetes i adolescents l’han dissenyat íntegrament conjuntament amb Paola Granell Rojas, l’artista que li va donar forma a aquest. En el mural es representen aspectes relacionats amb la seva cultura i costums gitanes, així com les metes professionals i aspiracions vitals de les xiques participants.

El Projecte Inclusiva és un projecte d’empoderament de dones a través de la participació activa, l’urbanisme feminista i l’apropiació de l’espai públic. És un projecte que busca replicar-se en cada barri de la ciutat de Castelló de la Plana i amb cada grup de xiquetes, adolescents, joves i dones que habiten aquesta ciutat, fins a aconseguir la seva fi última: implicar a totes les dones de Castelló de la Plana en les decisions urbanístiques i arquitectòniques que afecten als seus barris i a la seva ciutat. 

Sant Llorenç ha donat vida a Inclusiva, un projecte que pretén continuar treballant amb elles i amb la Fundació Amigó en un futur pròxim.

Fotografies de Maria Tena Moya:

També et pot interessar